Aaldering Chardonnay

€ 16,95

De langgekoesterde wens van Marianne en Fons Aaldering om mooie icoon-wijnen te maken ging in 2004 in vervulling, toen ze in Zuid-Afrika een wijngaard met oude wijnranken konden overnemen. Deze wijngaard, in een bijzonder microklimaat, ligt in Devon Valley Stellenbosch. Hiermee was de start van Aaldering Vineyards & Wines een feit.

Het enige dat Fons en Marianne zich ten doel hebben gesteld is het maken van topkwaliteit wijnen. In het in 2012 geheel vernieuwde wijnhuis, worden door wijnmaker Dustin Osborne en zijn toegewijde team schitterende wijnen gemaakt die zich kenmerken door hun concentratie en de verfijnde smaaknuances. De wereldwijde waardering en vele onderscheidingen die de wijnen inmiddels ontvangen is het bewijs dat de langgekoesterde wens gerealiseerd is.

Een gedeelte van de druiven voor deze Chardonnay gist en rijpt op eiken houten vaten van 300 liter. De uiteindelijke blend zorgt voor een prachtig glas wijn: rijk en in balans. Nu al heerlijk, maar dit is ook een wijn die nog wel gemakkelijk een tijdje kan blijven liggen.

Serveertemperatuur: 12-14 graden

Bewaren: 5-7 jaar

Smaakprofiel: Droog, Rijk & Rond

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Gevogelte, Vis, Vlees, , , , , ,

Land: Zuid-Afrika

Druif: Chardonnay

Oogstjaar 2015


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.