Alvi's Drift Albertus Viljoen Chenin Blanc

€ 21,50 € 24,95

Alvi staat voor Albertus Viljoen. De achternaam van de familie is Van der Merwe. Dit schitterende bedrijf is anno 2018 in de handen van alweer de derde generatie. Je vindt het bedrijf in Worcester, op zo’n twee uur rijden van Kaapstad. Al in 1928 bouwde “grootvader” Alvi, een drift, wat Afrikaans is voor een brug. De brug betekende concreet dat er land vrij kwam dat uitermate geschikt bleek te zijn voor het verbouwen van druiven. Als eerbetoon aan zijn grootvader worden de wijnen sinds 2010 Alvi’s Drift genoemd. 

Alvi runt het wijnbedrijf samen met zijn vrouw Junel die “Cape Wine Master” is, een opleiding vergelijkbaar met Master of Wine. Na eerst huisarts geweest te zijn heeft Alvi zich door meerdere wijnopleidingen en ervaring in de loop der jaren opgewerkt naar een toonaangevende "wijnboer" in Zuid-Afrika. 

Het bedrijf van de familie is groot. Van de 4.000 hectares staan er zo’n 410 beplant met wijngaarden. Verder hebben ze 4.000 koeien, een eigen kaasmakerij, een eigen slager en 20 hectare met citroenen, perziken en abrikozen. Het vee e.d. is de verantwoordelijkheid van Johan, de broer van Alvi. 

Alvi’s Drift verbouwt in totaal zo'n 19 verschillende druivenrassen. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester in de Westkaap. Een gebied met een diversiteit aan bodemsoorten en verschillende microklimaten. Verder is er door de Breede Rivier altijd water beschikbaar om te irrigeren, mocht dat nodig mocht zijn.

Het portfolio aan wijnen bestaat uit:

De Signature serie: Dit zijn stuk voor stuk toegankelijke en doordrinkbare wijnen met een meer dan uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een prijswinnende Chenin blanc, een heerlijke Viognier, een wat “boterige” Chardonnay en een zwoele en pittige Shiraz . Kortom véél wijn voor een scherpe prijs.

De Reserve Range bestaat uit een witte wijn gemaakt van Chenin blanc, Viognier en Chardonnay. Een veelzijdige wijn met heerlijke zuren. Het heeft het beste van de drie druivenrassen: zacht, bloemig en frisheid. De rode wijn van Cabernet Sauvignon, Pinotage, Shiraz en Petit verdot heeft sap en diepgang. Een topwijn!

De Albertus Viljoen wijnen zijn super premium. De Chenin Blanc is tropisch en heeft een zacht merkbare houtopvoeding. De Red Bismarck is een blend van shiraz met cabernet sauvignon, pinotage en wat petit verdot. Een stevige, krachtige wijn. De wijn is genoemd naar een overleden hond van de familie.

Een prachtig bedrijf met een mooi portfolio aan wijnen. 

Voor deze zeer beperkt verkrijgbare Chenin Blanc worden de druiven zeer zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt. Na fermentatie blijft de wijn in contact met de gistcellen en rijpt verder in houten vaten net zolang tot de wijn klaar is om op de fles te gaan.  

Serveertemperatuur: 10-12 graden

Bewaren: 5-8 jaar


Smaakprofiel: Droog, Rijk & Rond

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Vis, Vlees, , , , , , ,

Land: Zuid-Afrika

Druif: Chenin Blanc

Oogstjaar 2014


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.