Alvi's Drift Signature Shiraz

€ 6,95 Bekroond met: een 8 in de Grote Hamersma (jaargang 2014)

Alvi staat voor Albertus Viljoen. De achternaam van de familie is Van der Merwe. Dit schitterende bedrijf is anno 2018 in de handen van alweer de derde generatie. Je vindt het bedrijf in Worcester, op zo’n twee uur rijden van Kaapstad. Al in 1928 bouwde “grootvader” Alvi, een drift, wat Afrikaans is voor een brug. De brug betekende concreet dat er land vrij kwam dat uitermate geschikt bleek te zijn voor het verbouwen van druiven. Als eerbetoon aan zijn grootvader worden de wijnen sinds 2010 Alvi’s Drift genoemd. 

Alvi runt het wijnbedrijf samen met zijn vrouw Junel die “Cape Wine Master” is, een opleiding vergelijkbaar met Master of Wine. Na eerst huisarts geweest te zijn heeft Alvi zich door meerdere wijnopleidingen en ervaring in de loop der jaren opgewerkt naar een toonaangevende "wijnboer" in Zuid-Afrika. 

Het bedrijf van de familie is groot. Van de 4.000 hectares staan er zo’n 410 beplant met wijngaarden. Verder hebben ze 4.000 koeien, een eigen kaasmakerij, een eigen slager en 20 hectare met citroenen, perziken en abrikozen. Het vee e.d. is de verantwoordelijkheid van Johan, de broer van Alvi. 

Alvi’s Drift verbouwt in totaal zo'n 19 verschillende druivenrassen. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester in de Westkaap. Een gebied met een diversiteit aan bodemsoorten en verschillende microklimaten. Verder is er door de Breede Rivier altijd water beschikbaar om te irrigeren, mocht dat nodig mocht zijn. 

Deze wijn is voor de liefhebbers van een zachte, ietwat kruidige en ronde Shiraz. 

Serveertemperatuur: 16 graden

Bewaren: 1-3 jaar

Smaakprofiel: Stevig Rood

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Gevogelte, Vlees, , een 8 in de Grote Hamersma (jaargang 2014), , , , ,

Land: Zuid-Afrika

Druif: Syrah

Oogstjaar 2017


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.