Alvi's Drift Signature Chardonnay

€ 6,95 Bekroond met: een 8+ in de Grote Hamersma (jaargang 2015)

Het wijnhuis Alvi’s Drift dankt zijn naam aan de lage brug over de Breede Rivier in Worcester, Zuid-Afrika. Deze brug werd in 1928 door Albertus Viljoen van der Merwe (Alvi voor vrienden) gebouwd om zo beter toegang te krijgen tot de boerderij en landbouwgronden van zijn familie aan de andere kant van de rivier. De brug kreeg dan ook al snel de Alvi’s Drift (drift is Afrikaans voor waterovergang/brug). 

Met 420 ha wijngaard waarop meer dan 20 verschillende druivenrassen worden verbouwd, is Alvi's Drift Private Cellar het grootste wijnhuis van Zuid Afrika dat privé familie eigendom is en waarvan alléén de eigen druiven worden gebruikt om wijn te maken. De wijnen krijgen inmiddels volop internationale waardering!

Voor deze heerlijke Chardonnay wordt, na persing van alleen de beste druiven, het sap gefermenteerd op Frans eiken. Tijdens de vergisting vindt er regelmatig bâtonnage plaats (het roeren van de, gistende, most tijdens de vinificatie) Hierna laat men de wijn nog een tijdje liggen op zijn gistresten, wat ook weer bijdraagt aan de smaak.

Serveertemperatuur: 8 graden

Bewaren: 2-4 jaar

Smaakprofiel: Droog, Rijk & Rond

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Gevogelte, Vis, Vlees, , , , een 8+ in de Grote Hamersma (jaargang 2015), ,

Land: Zuid-Afrika

Druif: Chardonnay

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.