Alvi's Drift Signature Viognier

€ 6,95 Bekroond met: een 8+ in de Grote Hamersma 2017

Alvi's Drift ligt aan de oevers van de Breede Rivier, 2 uur rijden ten oosten van Kaapstad, in Scherpenheuvel, een kleine streek in de regio Worcester. Met 420 ha wijngaard waarop meer dan 20 verschillende druivenrassen worden verbouwd, is Alvi's Drift het grootste wijnhuis van Zuid-Afrika dat privé familie eigendom is, en waarvan alléén de eigen druiven worden gebruikt om wijn te maken.

Het grootste gedeelte van de wijngaarden ligt nog steeds op glooiende hellingen aan de oevers van Breede River. De beste wijngaarden hebben hier een zeer lage opbrengst per druivenstok.

Verder zorgt schaliegrond voor een uitstekende drainage voor de beste rode wijn uit de wijngaarden. Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinotage doen het goed op deze gronden. Het terroir vol met fossiele mierenhopen speelt een grote rol voor de beste witte wijnen. Chenin Blanc, Chardonnay en Viognier druiven krijgen intense fruit smaken op deze gronden.

De druiven voor deze heerlijke wijn worden handmatig geplukt om alleen de beste exemplaren te kunnen selecteren. De karakteristieke Viognier rijpt na de fermentatie, 4 maanden door op zijn gistcellen en dit zorgt voor een nog zachtere smaak en verbreding van het smaakpalet. Internationaal veelvuldig prijswinnend!

Serveertemperatuur: 8 graden

Bewaren: 2-3 jaar

 

 

Smaakprofiel: Fris, Fruitig & Levendig

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Vegetarische gerechten, Gevogelte, Vis, , , , een 8+ in de Grote Hamersma 2017, , ,

Land: Zuid-Afrika

Druif: Viognier

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.