Arboleda Chardonnay

€ 16,99 Bekroond met: Decanter Wold Wine Awards : 95/100, jaargang 2016

Elke wijnregio kent zijn helden.

De held van Chili is zonder twijfel Eduardo Chadwick: de charismatische, sympathieke visionair van Vina Errazuriz.

Chadwick begon in 1983 op 23-jarige leeftijd in het wijnbedrijf van zijn familie. Nadat hij kennis had vergaard in Bordeaux, heeft hij het wijnhuis gemoderniseerd en uitgebreid. Vandaag de dag is Vina Errazuriz een van de bekendste en meest succesvolle merken in Chili.

Met zijn onbegrensde ambitie ging Chadwick in 1995 o.a. een samenwerking aan met Robert Mondavi.

Wijnhuis Arboleda is een initiatief van deze twee fameuze wijnmakers. Hun gezamenlijke doelstelling is om Chili op de kaart te zetten als een structureel kwalitatief hoogwaardig wijnland.

Al vanaf de start in 1999 is Arboleda een eerbetoon aan de inheemse typische Chileense bomen die in de wijngaarden bewaard zijn gebleven. De visie van Arboleda is volledig gericht op duurzaamheid: de wijze van verbouwing, verplichtingen naar de gemeenschap en behoud van de natuur. De druiven worden verbouwd op de wijngaarden Las Vertientes en Chilhué in Valle del Aconcagua. De koude zeewind die vanuit de Stille Oceaan in de richting van het Andesgebergte waait, zorgt er samen met het mediterrane klimaat voor dat de druiven zeer geleidelijk kunnen rijpen. Dit resulteert in boeiende, aromatische wijnen met een intense smaak.

Deze Chardonnay is afkomstig van Chilhué Estate: een 1.047 hectare groot perceel. Vanwege de nabijheid van de zee is de gemiddelde temperatuur 18,8 graden. Na fermentatie blijft het sap nog zeker 8 maanden op z'n gistresten liggen in eikenhouten vaten.

Een heerlijke gastronomische Chardonnay, mooi in balans, en eentje die qua smaak en stijl zeker niet onder doet voor een top Bourgogne.

Serveertemperatuur: 10 graden

Bewaren: 5-7 jaar.

 

 

Smaakprofiel: Droog, Rijk & Rond

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Gevogelte, Vis, Vlees, , , , Decanter Wold Wine Awards : 95/100, jaargang 2016, ,

Land: Chili

Druif: Chardonnay

Oogstjaar 2015


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.