Bodegas Carrau Sauvignon Blanc

€ 8,55

De familie Carrau is afkomstig uit Catalonië in Spanje, waar ze in 1752 al begonnen met het maken van wijn. In 1930 vertrok de familie naar Uruguay waar men eerst meewerkte in andere wijnbedrijven. In 1976 was het zover en werd Bodegas Carrau na Spanje, nu ook in Uruguay een feit. 

Momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker terwijl de dochter van Javier, Juliana, verantwoordelijk is voor de administratie en marketing. 

De familie Carrau bezit in totaal 60 hectare aan wijngaarden in de regio Las Violetas in het Noorden van Uruguay. 90 procent van de druiven is afkomstig uit de eigen wijngaarden (deels zelfs in Brazilië), de overige 10 procent wordt aangekocht bij drie wijnboeren uit de regio, waar de familie Carrau al ruim 30 jaar mee samenwerkt. De wijnen van dit prachtige wijnhuis zijn van een uitstekende prijskwaliteit verhouding.

Serveertemperatuur: 8-10 graden

Bewaren: 2-3 jaar

Smaakprofiel: Fris, Fruitig & Levendig

Biologisch: Nee

Past goed bij: Aperitief, Lunchgerechten/ voorgerechten, Hoofdgerecht, Vegetarische gerechten, Gevogelte, Schaal- en Schelpdieren, , , , , , ,

Land: Uruguay

Druif: Sauvignon Blanc

Oogstjaar 2017


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.