Domaine du Columbier Jeunes Vignes Crozes-Hermitage

€ 15,95

De boers Florent en David Viale komen uit een fruitteler familie uit Mercurol, in het hart van Crozes-Hermitage. Abrikozen zijn voor hen nog steeds een belangrijke bron van inkomsten. Voorheen verkocht vader Gabriel de druiven aan de négociants. Nadat Florent zich in 1991 volledig met het bedrijf ging bemoeien is er veel geïnvesteerd in een nieuwe kelder en moderne apparatuur. De wijnen worden nu nog uitsluitend onder eigen label op de markt gebracht.

Het totale wijnareaal is 16 hectare, verdeeld over drie percelen binnen AOC Crozes-Hermitage (deels op de rotsachtige hellingen en deels op de alluviale vlakte) en twee percelen binnen AOC Hermitage (1,6 hectare). Dit zijn jonge, gedreven wijnmakers met een duidelijke visie en wijnen die zich onderscheiden.

Op Colombier wordt biologisch (niet gecertificeerd) gewerkt.  De wijnen van dit domein hebben een tijdje onder de radar kunnen blijven, maar zijn inmiddels door de schrijvende internationale wijnpers ontdekt en worden hoog aangeschreven. 

Deze heerlijke en vitale Syrah komt van "Jeunes Vignes" wat in dit geval wijnstokken van 10-15 jaar oud zijn. Verder geen houtrijping, maar wel 6 maanden gerust op RVS.

Serveertemperatuur: 16-18 graden

Bewaren: 5 jaar 

Smaakprofiel: Elegant & Fruitig Rood

Biologisch: Ja

Past goed bij: Hoofdgerecht, Gevogelte, Vlees, , , , , ,

Land: Frankrijk

Druif: Syrah

Oogstjaar 2015


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.