Domaine du Pré Baron l'Elégante

€ 11,95 Bekroond met: titel beste witte wijn van het jaar (2009)

De familie Mardon vestigde zich in Oisly aan het begin van de 20e eeuw. Oisly is ook de plek waar de Sauvignon de Touraine zijn oorsprong vindt (1905). Door het aantrekkelijke en verfijnde aroma nam de populariteit van deze wijn ongekende vormen aan. Het gebied bezit namelijk één van de beste terroirs van Touraine. Al vijf generaties werkt de familie Mardon hier zeer toegewijd aan de kwaliteit van de wijnen. Het wijnhuis is aangesloten bij de groep Terra Vitis, die een natuurvriendelijke wijnbouw zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen nastreeft. 

Deze Sauvignon Blanc is gemaakt van druiven, afkomstig van oudere wijnstokken, en heeft een intens aroma van kruisbessen, citroen en verse limoentjes. De opwekkende smaak bezit fris en sappig fruit dat over de tong dartelt en eindigt in een limoenfrisse afdronk. In 2009 door het proefschrift Wijnconcours verkozen tot. "Witte wijn van het jaar"!

Serveertemperatuur: 8-10 graden

Bewaren: 3 jaar

Smaakprofiel: Fris, Fruitig & Levendig

Biologisch: Nee

Past goed bij: Aperitief, Lunchgerechten/ voorgerechten, Gevogelte, , , , , titel beste witte wijn van het jaar (2009), ,

Land: Frankrijk

Druif: Sauvignon Blanc

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.