Domaine Grand Veneur Blanc de Viognier

€ 15,99

De familie Jaume is beroemd in de Rhônestreek en haalt de ene na de andere medaille en score binnen. Het is een familie die al sinds 1826 eigen wijnen maakt, lange tijd hadden ze maar 9 hectare wijngaarden in bezit maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een domein van 75 hectare. Zo produceren ze wijnen onder de naam Domaine Grand Veneur, Clos Sixte en Alain Jaume.

Sébastien en Christophe de huidige generatie nemen langzamerhand de leiding van hun vader over. Vanuit hun eigen discipline met de eeuwenoude familie know-how, verdelen zij hun werkzaamheden. Indrukwekkende plateaus vol met afgeronde keien die 's nachts hun warmte blijven afgeven aan de ranken. Een smal weggetje vormt de grens tussen aan de ene kant Appellation Châteauneuf-du-Pape en aan de andere kant Côtes du Rhône Villages.

Met 88 van de 100 punten is ook Rober Parker "de meest invloedrijke wijnjournalist ter wereld" net als wij enthousiast. "They do as good a job with Viognier in the south as one can expect, and while this wine is slightly less exotic than its two predecessors were in their respective vintages, it has slightly more wet rock and a steely character. Still, the floral notes are there, along with that tell-tale Viognier give-away, hints of white peach and apricots".

Heerlijke wijn gemaakt van met de hand geplukte en geselecteerde druiven, geen houtrijping. Een prachtig voorbeeld van een witte wijn uit de Rhône, in dit geval gemaakt van 100% Viognier.

Serveertemperatuur: 8 graden

Bewaren: 3-5 jaar

 

 

Smaakprofiel: Droog, Rijk & Rond

Biologisch: Ja

Past goed bij: Hoofdgerecht, Gevogelte, Vis, Vlees, , , , , ,

Land: Frankrijk

Druif: Viognier

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.