Domaine Les Plos Syrah IGP d'Oc

€ 8,49 € 8,99

In 1973 richtte Alain Maurel zijn bedrijf op in Cabardés. Bij de selectie van wijngaarden ging hij niet over één nacht ijs. Samen met zijn vader deed hij eerst uitvoerig onderzoek naar verschillende externe factoren, waaronder de invloed van het klimaat en de bodem op een wijngaard en hij bracht een bezoek aan diverse topwijngaarden in het gebied. Vervolgens nam hij, als één van de eerste wijnboeren in de regio, het initiatief om de aangekochte wijngaarden opnieuw in te richten. Zijn initiatief tot kwaliteitsverbetering werd ondersteund door het Ministerie van Landbouw.

De inmiddels 73 hectare zijn aangeplant met meerdere druiven, zowel wit als rood. Door juist meer stokken dan de norm per hectare aan te planten, krijgt de kwaliteit van de druif en het aroma een enorme positieve impuls. De wijnen zijn Terra Vitis gecertificeerd.

Het klimaat waarin deze heerlijke Syrah wordt verbouwd is Mediterraan: warme tot zeer warme zomers en zachte winters. De koude noordelijke mistral kan hierbij voor wat afkoeling zorgen in het gebied. Toch heeft de Syrah zeker geen "jammy", zondoorstoofde smaak. Juist door de eigenschappen die dit terroir heeft, behoudt de wijn zijn frisse, en klassieke stijl.

Serveertemperatuur: 16-18 graden

Bewaren: 5-7 jaar

Smaakprofiel: Stevig Rood

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Vlees, Wild, , , , , ,

Land: Frankrijk

Druif: Syrah

Oogstjaar 2015


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.