Dopff au Moulin Riesling

€ 10,95

Heel gastvrij bedrijf en pioniers in de Elzas. De familie Dopff vestigde zich al in de 16e eeuw in Riquewihr. Het was Jean Dopff die aan het begin van de 19e eeuw definitief voor de wijn koos. Zijn zoon Jean-Gustave volgde hem op en begon met de opbouw van het familiewijngoed. Rond 1900 begint een jonge Julien Dopff, na een stage in Reims, als eerste in de Elzas, met de productie van mousserende wijn volgens de 'methode traditionelle'. Hij legt daarmee de basis voor wat later bekend zal worden als 'Crémant d'Alsace'. 

Julien Dopff zorgde voor nog een grote innovatie: hij was de eerste die de wijn begon te bottelen op de nu zo bekende lange, slanke fles. Om te bewijzen dat zijn wijnen ook op de fles een lange reis goed zouden doorstaan, zond hij een partij heen en weer naar Australië. De wijnen bleken na terugkomst nog in perfecte conditie.

Intussen is Dopff au Moulin uitgegroeid tot één van de leidende wijnhuizen in de Elzas en is het marktleider op het gebied van Crémant d'Alsace. Het eigen wijngoed meet meer dan 70 hectaren en daarmee is Domaines Dopff het grootste wijngoed in het hart van de Elzas. Het bedrijf is nog altijd voor 100% in handen van de familie . Momenteel zijn er twee generaties Dopff in het bedrijf actief: Pierre-Etienne Dopff en Etienne-Arnaud Dopff. 

Naast de eigen wijngaarden werkt Dopff au Moulin met een groot aantal vaste contractboeren, die het gehele jaar door begeleid worden.

Serveertemperatuur: 8-10 graden

Bewaren: 5-7 jaar


Smaakprofiel: Fris, Fruitig & Levendig

Biologisch: Nee

Past goed bij: Aperitief, Lunchgerechten/ voorgerechten, Vegetarische gerechten, Gevogelte, , , , , , ,

Land: Frankrijk

Druif: Riesling

Oogstjaar 2017


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.