Dopff & Irion Riesling

€ 11,45 € 12,95

Weer zo’n exceptioneel wijnbedrijf dat vanuit Riquewihr in de Elzas al generaties lang heerlijke wijnen produceert. Na de tweede wereldoorlog vonden de wijnbedrijven van René Dopff en Irion elkaar en gingen met groot succes verder onder de naam Dopff & Irion.

Een van de eerste besluiten was het aanschaffen van het Château in Riguewihr. De lijn die zeker René Dopff al decennia lang had ingezet, met de nadruk op kwaliteit en terroir, werd hierna voortgezet.

Op dit moment zijn er 27 hectare met eigen wijngaarden. De natuurlijke omstandigheden in dit deel van Frankrijk zorgen voor een langzame rijping van de druiven. Verder zorgt de diversiteit (ruim 20) in aanwezige bodemsoorten voor verschillende stijlen en typen wijn. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd, met de hand geplukt en groeien in Riquewihr en Rouffach. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar. 

Deze Riesling blijft na de fermentatie nog zo'n vier maanden liggen op zijn gistcellen. Voordat de wijn op fles komt, rijpt deze ook nog een aantal maanden in een (roestvrijestalen) vat. Dit alles zorgt voor meer stabiliteit en een wijn die in het glas perfect in balans is. 

Serveertemperatuur: 10-12 graden

Bewaren: 5 jaar

 


Smaakprofiel: Droog, Rijk & Rond

Biologisch: Nee

Past goed bij: Lunchgerechten/ voorgerechten, Hoofdgerecht, Vegetarische gerechten, Gevogelte, Schaal- en Schelpdieren, Vis, Nagerechten, , , , , , ,

Land: Frankrijk

Druif: Riesling

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.