Emil Bauer Riesling 'Just Riesling'

€ 9,95 € 13,95

Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden. De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnmakerij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers o.a. genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar 2014’ bij de Falstaff.

Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd. Naast de klassieke druiven zoals Riesling, Grauburgunder, Weißburgunder en Silvaner zijn ook de internationale rassen er te vinden zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn, en hoe zij denken.

Duitsers die wijnen etiketteren met tongue in cheek teksten zijn bepaald schaars. De gebroeders Alexander en Martin Bauer doen dat echter zonder aarzeling , getuige o.a. hun Just Riesling! Achter de glimlach gaat wel een hele goede Pfalz schuil, gracieus, helder smakend, bijna tintelend, haast rassig ook en voorzien van frisse citrustonen” Hubrecht Duijker.

Serveertemperatuur: 8-10 graden

Bewaren: 3-5 jaar

 

 

Smaakprofiel: Fris, Fruitig & Levendig

Biologisch: Nee

Past goed bij: Lunchgerechten/ voorgerechten, Schaal- en Schelpdieren, Vis, Vlees, , , , , ,

Land: Duitsland

Druif: Riesling

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.