Escorihuela Estate Grown Viognier

€ 10,99 € 11,99 Bekroond met: een "zeer goed" beoordeling in de Perswijn van September 2017 (jaargang 2015)
Deze bodega is de oudste wijnproducent van Argentinië en is gestart door Miguel Escorihuela Gascon, die in 1880 vanuit Aragon, Spanje naar Argentinië emigreerde. Al snel kwam hij terecht in Mendoza waar het hem lukte om 17 ha. land te kopen waar hij een wijngaard aanlegde. Dit was in het jaar 1884, Bodegas Escorihuela was een feit.

Don Miguel werd een grote naam in Argentinië en zijn wijnen behoren tot op de dag van vandaag tot de top uit Argentinië. Bodegas Escurihuela was de eerste die in de jaren 40 van de vorige eeuw een 100% botteling van Malbec op de markt bracht. Ook bezitten zij de oudste Viognier wijngaard van Argentinië. Momenteel staat de Bodega onder leiding van Ernesto Catena. 

De druiven voor deze Viognier worden handmatig geselecteerd waarna de gisting voor 90% plaats vind in INOX cuves en 10% in Frans eiken. Daarna volgt nog 3 maanden rijping in Franse eiken vaten.

Serveertemperatuur: 10-12 graden

Bewaren: 4-6 jaar

Smaakprofiel: Droog, Rijk & Rond

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Gevogelte, Vis, Vlees, , , , een "zeer goed" beoordeling in de Perswijn van September 2017 (jaargang 2015), ,

Land: Argentinië

Druif: Viognier

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.