Morandé Pinot Noir Reserva

€ 10,99

Pablo Morandé is één van de grondleggers van de moderne Chileense wijnbouw. In dienst, als wijnmaker bij Concha Y Torro ontdekte hij de Casa Blanca Valley, ten noorden van de hoofdstad Santiago als zeer interessant wijngebied en plantte hier als allereerste druivenstokken aan. 

In dit gebied begon hij in 1996, samen met een groep vrienden, Vinã Morandé. In korte tijd groeide Vinã Morandé uit tot één van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Chili. Pablo Morandé is nog altijd als adviseur bij het bedrijf betrokken. Het meest opvallende van de wijnen is de bijzonder gunstige prijs- kwaliteitsverhouding; iedere wijn biedt geweldig veel kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. Niet voor niets werd de Pionero Merlot in Chili onderscheiden als wijn van het decennium vanwege de hoge kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs! 

Viña Morandé is verder zeer trots omdat het als eerste wijnbedrijf in Chili de duurzaamheids code 'Certified sutainable wine of Chile' heeft weten te behalen. Hiervoor heeft men moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid).

In Wine and Spirits magazine is Morandé uitgeroepen tot "Winery of the Year" in 1999, 2004 & 2008.

Verder werd Pablo Morandé diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chilleense wijnbranche. 

Deze Pinot Noir is met de hand geplukt, en speciaal geselecteerd uit de koelere gebieden die zorgen voor veel aroma en een natuurlijke frisheid. De term 1 +1 op het etiket betekent 1 wijnstok, geeft 1 fles wijn. Deze zeer lage opbrengst per wijnstok is nodig voor een wijn met veel smaak en diepgang.

Serveertemperatuur: 14-16 graden

Bewaren: 3-5 jaar

 

 

Smaakprofiel: Elegant & Fruitig Rood

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Gevogelte, Vis, , , , , ,

Land: Chili

Druif: Pinot Noir

Oogstjaar 2015


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.