La Forge Estate Syrah

€ 8,49 € 9,49

Jean-Claude Mas mag rustig gelden als een van de slimste producenten van de Languedoc. En dat is niet negatief bedoeld. Het is een bijzondere prestatie als je een betrekkelijk klein familiebedrijf weet uit te bouwen tot een belangrijk handelshuis in de Languedoc. Een van zijn slimmigheden is de naam van deze wijn: La Forge Estate. Hij vond uit dat de term Estate in Frankrijk als wijnterm geen wettelijke status heeft. Hij suggereert dat de wijn van een domein komt, maar het is in feite een handelswijn.

Voor de kwaliteit maakt het niets uit: die is meer dan uitstekend! De meeste druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden ten oosten van Carcassonne, formeel binnen de appellation Minervois, waar de syrah een mooie rijpheid krijgt. Daarnaast komen er druiven uit de Limoux, en uit de directe omgeving waar het handelshuis zelf is gevestigd, bij Pézenas. Een mooie assemblage van druiven uit meerdere gebieden maakt dit soort wijnen interessant.

Door een rijping van 7 maanden op eiken vaten (20% nieuw) krijgt de wijn een duidelijke vanilletoon, die goed past bij dit type Syrah. Rijk en breed: bessen, bosbessen, room, stevigheid en een goede frisheid.

Serveertemperatuur: 17 graden (iets gekoeld)

 

Bewaren: 3-5 jaar.

Smaakprofiel: Stevig Rood

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Vlees, Wild, , , , , ,

Land: Frankrijk

Druif: Syrah

Oogstjaar 2015


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.