Filter producten

Filters
Prijs
Weergave
Sorteren op
Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.

Wijn is vergist druivensap? 

Bovenstaand klopt als een bus, maar is wel een zeer beknopte definitie van wat wijn is. Voor ons en voor jou is wijn natuurlijk veel meer. 

Eerst maar eens inzoomen op rode wijn.

Wat is rode wijn precies?

Het grote verschil met de witte wijn bereiding is dat er bij rode wijn van alles mee gist. Het persen van de druivenmassa vind pas aan het einde van de vergisting plaats. Wat vergist er dan zoal? Schillen, pitjes, takjes en sap.

Na het kneuzen van de druiven en het eventueel ontdoen van alle, of een gedeelte van de takjes volgt de vergisting. Hierbij heeft de duur, het wel of niet rondpompen van de gistende wijn en de gistingstemperatuur grote invloed op de uiteindelijke kleur en hoeveelheid tannine in de wijn. 

Na de alcoholische gisting volgt bij rode wijn de melkzuurgisting. Vast wel eens iemand over de "malo" gehoord. Dit is wat dan wordt bedoeld. De strenge appelzuren worden door bacteriën omgezet in zachtere melkzuren. 

Na afloop van de vergisting wordt de wijn meestal niet direct gebotteld, maar volgt er een rust en rijpingsperiode op (houten) vaten of tanks. 

Wil de wijnboer een soepele, fruitige wijn of een wijn met kracht en bewaarpotentie aan ons presenteren?

Wijnproefclub

Bij Amazing Grapes kiezen we graag samen met jou voor smaakvolle en betaalbare rode wijnen. Met onze wijnproefclub proeven we gemiddeld zo'n 2 x per jaar nieuwe wijnen of nieuwe jaargangen van wijnen die nu al in ons assortiment zitten. Vind je het leuk en leerzaam om mee te doen? Dat kan, we zoeken nog wijnliefhebbers die op onze eerstvolgende proeverij mee willen proeven. Geïnteresseerd? Stuur ons een bericht of bel even.