Filter producten

Filters
Prijs
Druif
Past goed bij

Smaakprofiel
Biologisch
Land


Weergave
Sorteren op
Drouhin Laforêt Bourgogne Pinot Noir
€ 15,99

Drouhin Laforêt Bourgogne Pinot Noir

Bekroond met: 8+ in de Grote Hamerma (jaargang 2014)

Een charmante wijn met een zeer aangenaam karakter. In de neus, een overvloedig aroma van bessen en aardbeien, in de mond is de wijn mooi fris, met veel fruit en zachte tannines. Een wijn voor alledag, en lekker bij bijvoorbeeld gegrilde kip of een pasta.

Weingut Bergdolt Pinot Noir Trocken
€ 10,99

Weingut Bergdolt Pinot Noir Trocken

Helderrood van kleur. Fijn geurenpalet met veel rijp kersenfruit. Verfijnde neus, in de smaak een frisse aanzet, met hierna veel kersenfruit en fijne tannines. Heerlijk bij wit vlees, kip, lam, kalf, karbonade en hert. Ook lekker bij romige kaassoorten en bij toastjes en tapas (gedroogde worst). Modern en smakelijke Pinot Noir van een klassiek huis.

JOYA Tinto Vinho Regional Lisboa
€ 7,50

JOYA Tinto Vinho Regional Lisboa

Uitstekende prijs kwaliteitverhouding voor deze heerlijke wijn uit Portugal. Niet voor niks een opkomend wijnland. Veel wijn voor relatief weinig geld. Lekker bij vleesgerechten, stoofschotels, boeuf bourguignon. En pastagerechten met tomaten,- of gorgonzolasauzen.

€ 7,95

Agoston Garnacha Syrah

Bekroond met: Added 2009: Silver Medal - Selections Mondiales, Québec 2010. Added 2009: 90 points, Excellent Five Stars - Guía Peñín 2010. Added 2009: Silver Medal - "La Selección Der grosse Spanien WeinPreis” 2010. Added 2009: Bornze Medal - Internacional Wine Challenge 2010. Added 2008: Gold Medal - Concours Mondial de Bruxelles 2009. Added 2008: Silver Medal - Internetional Wine Challenge, London 2009. Added 2008: 90 points, Excellent Five Stars - Guia Peñín 2010, Madrid 2008. Added 2008: One of the Best 100 Spanish Wines 2008 - Unión Española de Catadores, Madrid 2009.

Deze wijn is afkomstig uit de Iberico bergketen in Carinena, Spanje. Deze sappige wijn is gemaakt van Garnacha voor het fruit en Syrah voor de pittige tannines. Deze soepele Spanjaard is een aangename tafelgast!

Wijn is vergist druivensap? 

Bovenstaand klopt als een bus, maar is wel een zeer beknopte definitie van wat wijn is. Voor ons en voor jou is wijn natuurlijk veel meer. 

Eerst maar eens inzoomen op rode wijn.

Wat is rode wijn precies?

Het grote verschil met de witte wijn bereiding is dat er bij rode wijn van alles mee gist. Het persen van de druivenmassa vind pas aan het einde van de vergisting plaats. Wat vergist er dan zoal? Schillen, pitjes, takjes en sap.

Na het kneuzen van de druiven en het eventueel ontdoen van alle, of een gedeelte van de takjes volgt de vergisting. Hierbij heeft de duur, het wel of niet rondpompen van de gistende wijn en de gistingstemperatuur grote invloed op de uiteindelijke kleur en hoeveelheid tannine in de wijn. 

Na de alcoholische gisting volgt bij rode wijn de melkzuurgisting. Vast wel eens iemand over de "malo" gehoord. Dit is wat dan wordt bedoeld. De strenge appelzuren worden door bacteriën omgezet in zachtere melkzuren. 

Na afloop van de vergisting wordt de wijn meestal niet direct gebotteld, maar volgt er een rust en rijpingsperiode op (houten) vaten of tanks. 

Wil de wijnboer een soepele, fruitige wijn of een wijn met kracht en bewaarpotentie aan ons presenteren?

Wijnproefclub

Bij Amazing Grapes kiezen we graag samen met jou voor smaakvolle en betaalbare rode wijnen. Met onze wijnproefclub proeven we gemiddeld zo'n 2 x per jaar nieuwe wijnen of nieuwe jaargangen van wijnen die nu al in ons assortiment zitten. Vind je het leuk en leerzaam om mee te doen? Dat kan, we zoeken nog wijnliefhebbers die op onze eerstvolgende proeverij mee willen proeven. Geïnteresseerd? Stuur ons een bericht of bel even.