Saint Amant La Borry Viognier

€ 11,95

Domaine Saint Amant ligt op een van de mooiste plekken in de Zuid Rhône: aan de top van de gelijknamige Saint Amant heuvel met in de verte de Mont Ventoux. Vader Jacques Wallet, voormalig eigenaar van een IT adviesbureau in Parijs, moet de potentie van een wijndomein op deze locatie hebben ingezien toen hij in 1977 de grond kocht om een huis te bouwen.

De terrasvormige wijngaarden, gelegen op 500-800 meter hoogte zijn in de periode 1990-2000 aangeplant en zijn daarmee (samen met de buren La Ferme Saint-Martin) qua ligging uniek. De bodem bevat trias (voornamelijk rotsachtig puin en kalksteen) hetgeen eveneens bijdraagt aan het onderscheidende karakter van de wijnen die hier geproduceerd worden. Hoewel niet biologisch gecertificeerd, wordt hier met aandacht voor het terroir en respect voor de natuur op basis van lage rendementen gewerkt. De wijngaarden behoren in principe tot de appellatie Beaumes de Venise, maar door de hoge ligging valt een deel daarvan daarbuiten en is als Côtes du Rhône geclassificeerd.

Inmiddels heeft dochter Camille de leiding over dit 13 hectare familiedomein. Haar focus ligt op frisheid en vitaliteit. Alles ademt hier zorg en liefde uit: dat vindt je terug in de wijnen en op de locatie.

Serveertemperatuur: 8-10 graden

Bewaren: 3 jaar

Smaakprofiel: Fris, Fruitig & Levendig

Biologisch: Nee

Past goed bij: Aperitief, Lunchgerechten/ voorgerechten, Vegetarische gerechten, Gevogelte, Schaal- en Schelpdieren, Vis

Land: Frankrijk

Druif: Viognier

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.