Trimbach Pinot Blanc

€ 11,95

De geschiedenis van de familie Trimbach gaat terug naar 1626!  Al bijna 400 jaar een toonaangevend wijnhuis in de Elzas, en wereldwijd gewaardeerd door de wijnliefhebber en topgastronomie. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door Hubert Trimbach, neef Jean and Pierre en diens dochter Anne.

De wijngaarden liggen rondom het plaatsje Ribeauvillé waar de ondergrond voornamelijk bestaat uit kalksteen, en ze verder optimaal kunnen profiteren van een uniek microklimaat door de invloed van de Vogezen. Deze bergen beschermen de wijngaard voor de regen.

De familie laat de wijnen na botteling eerst enkele jaren rijpen in de fles, in hun kelders, voordat ze op de markt worden gebracht. Hierdoor kunnen de van nature aanwezige zuren langzaam en op een natuurlijke manier worden afgebouwd.

Wijnmaker: Pierre Trimbach begon in 1979 voor de familie te werken en is inmiddels door alle relevante wijnjournalisten en zeer vele wijnliefhebbers, erkend als top wijnmaker  In 2006, behoorde Pierre volgens de Decanter al tot de top 10 witte wijnmakers in de wereld! 

Deze Pinot Blanc van dit huis is heerlijk droog, sappig en lichtvoetig. 

Serveertemperatuur: 8-10 graden

Bewaren: 3-5 jaar


Smaakprofiel: Fris, Fruitig & Levendig

Biologisch: Nee

Past goed bij: Aperitief, Lunchgerechten/ voorgerechten, Vegetarische gerechten, Gevogelte, Schaal- en Schelpdieren, Vis, , , , ,

Land: Frankrijk

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.