Trimbach Riesling Réserve

€ 19,95 Bekroond met: 91 punten Winespectator

De geschiedenis van de familie Trimbach gaat terug naar 1626!  Bijna 400 jaar toonaangevend als wijnhuis in de Elzas, en wereldwijd erkend door de liefhebber en de topgastronomie. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door Hubert Trimbach, neef Jean and Pierre, en diens dochter Anne. Met groot enthousiasme en dito ambitie zal ook de 13e generatie Trimbach, de komende tientallen jaren de weg weten te vinden naar zowel liefhebbers van een klassieke, droge stijl, als mede de gastronomie. 

De wijngaarden liggen rondom het plaatsje Ribeauvillé waar de ondergrond voornamelijk bestaat uit kalksteen, en ze verder optimaal kunnen profiteren van een uniek microklimaat door de invloed van de Vogezen. Deze bergen beschermen de wijngaard voor de regen.

De familie laat de wijnen na botteling eerst enkele jaren rijpen in de fles, in hun kelders, voordat ze op de markt worden gebracht. Hierdoor kunnen de van nature aanwezige zuren langzaam en op een natuurlijke manier worden afgebouwd.

Wijnmaker Pierre Trimbach begon in 1979 voor de familie te werken en is vandaag de dag door alle wijnjournalisten en vele wijnliefhebbers erkend als top wijnmaker. In 2006, behoorde Pierre volgens de Decanter al tot de top 10 van witte wijnmakers in de wereld! In April 2016 werd hij voor de Riesling tot 1 van de 10 beste wijnmakers verkozen.

En volgens Hubrecht Duijker: "De 2014 Riesling Réserve: enerzijds een tikje rijp, anderzijds uitgesproken fris, zijn aroma gaat richting citroen en limoen, wat ‘m heel geschikt maakt voor fris aangemaakte salades, een zuurkoolschotel en gegrilde of gebakken vis die gul met citroensap werd besprenkeld"

Serveertemperatuur: 10 -12 graden

Bewaren: 7-10 jaar

Smaakprofiel: Droog, Rijk & Rond

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Vis, Vlees, , , , 91 punten Winespectator, , ,

Land: Frankrijk

Druif: Riesling

Oogstjaar 2014


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.