Uitgelicht: Ventisquero uit Chili

Uitgelicht: Ventisquero uit Chili

Ventisquero kunnen we met recht een zeer vooruitstrevend wijnbedrijf noemen: een bedrijf dat sinds de oprichting in 1988 de filosofie hanteert om altijd “een stap verder te willen gaan” 

Daarbij was het eerste oogstjaar in 2001.

Eigen wijngaarden:

Met in totaal zo’n 1500 hectare in de belangrijkste wijngebieden in Chili: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama), is Ventisquero niet alleen vooruitstrevend maar ook belangrijk, als referentie en voorbeeld voor andere wijnbedrijven.

Modern:

Dat betekent ook dat er op een duurzame en milieuvriendelijke manier wordt gewerkt, door onder andere het watergebruik sterk te beperken, CO2 uitstoot van het transport te compenseren en de natuurlijke omgeving bij nieuwe aanplant zoveel mogelijk in tact te laten. 

Dit heeft geleid tot certificering als “Sustainable Wine of Chile” voor alle wijngaarden. Ventisquero is het eerste Chileense wijnhuis wat daarin geslaagd is.

Familiebedrijf:

Verder is Ventisquero vooral ook een familiebedrijf in het bezit van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succes ooit begon in de handel in kippen.

De wijnen van Ventisquero:

Kijk voor het totale assortiment dat we online aanbieden hier: https://www.amazinggrapes.nl/wijnhuizen/ventisquero/150/71/

De wijnen zijn verdeeld in de volgende classificaties:

Clasico:

 in elke fles komen de typische kenmerken van de beste wijngebieden tot uitdrukking. Zoals bijvoorbeeld in de Clasico Sauvignon Blanc of de Clasico Syrah

Reserva

Eerbetoon aan de Andes, schitterende wijnen uit de Casablanca Vallei (Sauvignon Blanc Chardonnay en Pinot Noir). 

Uit de Maule Vallei komt de Pais Moscatel https://www.amazinggrapes.nl/ventisquero-reserva-pais-moscatel/90/267/ 

In het Wijnconcours van de Perswijn (najaar 2018) nog onderscheiden met een eervolle vermelding.

Uit de Maipo Vallei komen de Merlot, Cabernet Sauvignon en de Ventisquero Reserva Syrah. De Carmenere komt uit de Colchagua Vallei. 

Ventisquero Grey 

Assortiment (vernoemd naar een gletsjer), deze zijn afkomstig van een perceel in een wijngaard. Wijnen met terroir dus! Handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. 

Zes premium wijnen van twee topwijnmakers; Felipe Tosso, in 2012 uitgeroepen tot beste wijnmaker van Chili, en Australiër John Duval, voormalig hoofd wijnmaker van Penfolds en onder andere 16 jaar verantwoordelijk voor de beroemdste wijn van Australië, Penfolds Grange.

De Grey wijnen hebben inmiddels 21 verschillende gouden medailles ontvangen in diverse wijncompetities over de hele wereld. Ventisquero Grey is er in: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah: https://www.amazinggrapes.nl/ventisquero-grey-syrah/90/212/en de GCM (Grenache, Carignan en Mataro)

Ventisquero produceert verder wijnen van een wijngaard: onder de noemer Queulat, en Icoon wijnen zoals Heru, Vertice, Pangea en Enclave. 

Voor iedere wijndrinker en voor elk moment is er zeker een geschikte Ventisquero wijn beschikbaar.

Terug