Ventisquero Reserva Syrah

€ 9,97
Viña Ventisquero startte als ambitieus project van Gonzalo Vial. Eigenaar van Agrosuper, het grootste levensmiddelenconcern van Chili. De winery werd gebouwd in Maipo Valley en daaromheen werden de eerste wijngaarden aangeplant, kort daarop gevolgd door wijngaarden in Casablanca Valley en Apalta Valley. In 2001 kwam de eerste jaargang op de markt.

Vanaf het allereerste begin stond respect voor de natuurlijke omgeving centraal. Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt, door onder andere het watergebruik sterk te beperken, CO2 uitstoot van het transport te compenseren en de natuurlijke omgeving bij nieuwe aanplant zoveel mogelijk in tact te laten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de certificering als "Sustainable wine of Chile" voor alle wijngaarden. Ventisquero is hiermee het eerste Chileense wijnhuis wat daarin geslaagd is.

Inmiddels zijn er wijngaarden aangeplant in 7 verschillende wijngebieden te weten: Maipo, Casablanca, Apalta, Lolol, Leyda, Peralillo en Huasco (Atacama). Er worden dan ook geen druiven gekocht. Alle wijnen worden geproduceerd met eigen druiven om zo een absolute kwaliteit te kunnen garanderen.

Deze Syrah komt uit Maipo en krijgt door de 10 maanden houtrijping veel smaak. Maar is tegelijkertijd door de aangename zuurgraad goed doordrinkbaar.

Serveertemperatuur: 16 -18 graden

Houdbaarheid: 3-5 jaar.

Smaakprofiel: Stevig Rood

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Vlees, Wild, , , , , , ,

Land: Chili

Druif: Syrah

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.