Filters
Prijs
Weergave
Sorteren op
Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.

Wijnhuis Alvi's Drift

De Alvi die nu samen met zijn vrouw Junel aan het roer staat is de derde generatie. Alvi is de afkorting van Albertus Viljoen, de officiële voornaam en eigenaar van wijnhuis Alvi’s Drift. Het wijnhuis is in 1928 begonnen. Alvi van de Merwe, herenboer in Worcester, bouwde in 1928 een Drift (Afrikaans voor lage brug) om beter toegang te krijgen tot twee stukken van zijn grond, gelegen aan beide zijden van de Breede Rivier. 

Door de lokale bevolking werd dit al snel Alvi’s Drift genoemd. 

Deze naam is door Alvi “geadopteerd” en wordt sinds 2004 als een eerbetoon aan opa Alvi gebruikt. Geen bulk meer, maar met de intentie en overtuiging om onder deze eigen naam alleen nog maar kwaliteit te willen maken. 

En met resultaat! De eerste wijn die werd gemaakt, een Chardonnay, wint direct al een gouden medaille. In 2006 winnen de rode blend: Drift Fusion en de Chenin Blanc gouden medailles op het meest prestigieuze wijnconcours van Zuid-Afrika. De wijnen worden alleen gemaakt van druiven uit eigen wijngaarden.

Op dit moment is er zo’n 420 hectare aangeplant met druiven. Hiermee is Alvi’s Drift het grootste familie-wijnhuis van Zuid-Afrika. Het boerenbedrijf bestaat verder uit koeien, kippen en boomgaarden met citrus- en perzikbomen. Johan, de broer van Alvi, is verantwoordelijk voor dit gedeelte van het bedrijf. De wijngaarden liggen verspreid over een aantal verschillende terroirs, in de Breede Rivier Vallei, in het district Worcester. Worcester ligt wat meer naar landinwaarts. 

De afwisseling hier in temperatuur: overdag warm en ’s nachts koel, draagt in grote mate bij aan de kwaliteit van de druiven. Verder kan er water vanuit de Breede Rivier worden gebruikt om de wijngaarden te irrigeren, mocht dat nodig zijn.

Alvi en Brunel benadrukten verder dat het er een stuk minder toeristisch is dan in bijvoorbeeld Stellenbosch. Maar we zijn altijd van harte welkom.

Kortom, een mooi wijnbedrijf met prachtige wijnen die ook internationaal volop waardering en onderscheidingen ontvangen.

De zo populaire Signature wijnen in Nederland: Signature Chenin Blanc, Viognier, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Pinotage en Shiraz zijn bij de proeverij buiten beschouwing gelaten. 

De Signature Chenin Blanc van Alvi’s Drift is deze zomer nog wel verkozen tot de nummer 1 in het wijnconcours van de Perswijn.  De Bismarck kreeg een eervolle vermelding in December 2018! Kortom: op alle niveaus absoluut een prima prijs kwaliteit verhouding.