Filters
Prijs
Weergave
Sorteren op
Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.

Ventisquero kunnen we een zeer vooruitstrevend wijnbedrijf noemen: een bedrijf dat sinds de oprichting in 1988 de filosofie hanteert om altijd “een stap verder te willen gaan” 

Het eerste oogstjaar was 2001.

Met eigen wijngaarden,

in totaal zo’n 1500 hectare, in de belangrijkste wijngebieden in Chili: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama) is Ventisquero niet alleen vooruitstrevend maar ook belangrijk als referentie voor andere wijnbedrijven.

Modern betekent ook dat er op een duurzame en milieuvriendelijke manier wordt gewerkt, door onder andere het watergebruik sterk te beperken, CO2 uitstoot van het transport te compenseren en de natuurlijke omgeving bij nieuwe aanplant zoveel mogelijk in tact te laten. Dit heeft geleid tot certificering als “Sustainable Wine of Chile” voor alle wijngaarden. Ventisquero is het eerste Chileense wijnhuis wat daarin geslaagd is.

Verder is Ventisquero vooral ook een familiebedrijf in het bezit van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succes begon in de kippen. 

De wijnen van Ventisquero zijn als volgt ingedeeld:

Ventisquero Clasico

In elke fles komen de typische kenmerken van de beste wijngebieden tot uitdrukking. Zoals bijvoorbeeld  de Ventisquero Clasico Sauvignon Blanc, Clasico Merlot of de Ventisquero Clasico Syrah.

Ventisquero Reserva

Eerbetoon aan de Andes, schitterende wijnen uit de Casablanca Vallei (Sauvignon Blanc Chardonnay en Pinot Noir). Uit de Maule Vallei komt de Pais Moscatel, in het Wijnconcours najaar 2018, van de Perswijn, nog onderscheiden met een eervolle vermelding!

Uit de Maipo Vallei komen de Merlot, Cabernet Sauvignon en de Ventisquero Reserva Syrah. De Carmenere komt uit de Colchagua Vallei. 

Ventisquero Grey

Vernoemd naar een gletsjer. Wijnen afkomstig van een perceel in een wijngaard. Wijnen met terroir dus! Handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Zes premium wijnen van twee topwijnmakers; Felipe Tosso, in 2012 uitgeroepen tot beste wijnmaker van Chili, en Australiër John Duval, voormalig hoofd wijnmaker van Penfolds en onder andere 16 jaar verantwoordelijk voor de beroemdste wijn van Australië, Penfolds Grange. 

De Grey wijnen hebben inmiddels 21 verschillende gouden medailles ontvangen in diverse wijncompetities over de hele wereld. Grey is er in: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah en GCM (Grenache, Carignan en Mataro) 

Ventisquero produceert verder wijnen van een wijngaard: onder de noemer Queulat en Icoon wijnen zoals Heru, Vertice, Pangea en Enclave.

Voor iedere wijndrinker en voor elk moment is er een geschikte Ventisquero wijn beschikbaar.