Filters
Prijs
Smaakprofiel
Biologisch
Past goed bij


Land
Druif

Aanbieding
Weergave
Sorteren op
Ventisquero Reserva Syrah
€ 9,97

Ventisquero Reserva Syrah

Deze Syrah heeft een diepe, donkerrode kleur. Zo'n 70 procent van de wijn heeft 10 maanden houtlagering ondergaan. Een mooie balans tussen hout en fruit. In de neus komen in eerste instantie zwarte bessen, kersen en bosbessen naar voren en vervolgens ook peper. Er is vooral veel zwart fruit te proeven, een zekere kruidigheid, maar ook chocola en vanille. Een heerlijke en breed inzetbare wijn. Bijvoorbeeld bij varkensvlees, lamsvlees of gegrilde vleesgerechten. Laat de herfst maar komen.

Ventisquero Reserva Carménère
€ 9,97

Ventisquero Reserva Carménère

Intens robijnrode kleur, veel geur van frisse kersen, zwarte bessen, aardbeien en rijpe pruimen. Verder lichtkruidig en de geur van vanille, tabak en chocola. Zachte aangename tannine, goede structuur en mooi in balans.

Ventisquero Reserva Merlot
€ 9,97

Ventisquero Reserva Merlot

Heerlijke geur van pruimen en hints van zwarte peper, kaneel, nootmuskaat en vanille. Veel smaak en structuur in de mond en een heerlijke kruidige afdronk. Opnieuw een schoolvoorbeeld van een prachtige Chileense wijn. Uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding.

Ventisquero Reserva Chardonnay
€ 9,97

Ventisquero Reserva Chardonnay

Fijne ingetogen geur van mango, papaja, ananas, maar ook wat citrus. In de mond proeven we vooral tropisch fruit, veel sap en een mooie frisse finale.

Ventisquero Grey Carmenere
€ 16,97

Ventisquero Grey Carmenere

Pak een karaf, schenk de wijn in de karaf, wacht minimaal 30 minuten en dan de spectaculaire geuren, met zwart fruit, aarde en wat plantaardig. In de mond veel body en structuur en een heerlijke afdronk.

Ventisquero Grey Merlot
€ 16,97

Ventisquero Grey Merlot

In de neus: zwarte peper, blauwe bessen en iets van tabak. In de mond komen daar wat pruimen bij. Verder zacht en heel smaakvol. De wijn wordt nog beter als deze eerst in een karaf gaat.

Ventisquero Grey Syrah
€ 16,97

Ventisquero Grey Syrah

Intens in de neus met aroma's van zwart en rood fruit. Verder peper en wat mineraliteit. Veel, vooral fruitige tonen in de smaak, een stevige structuur en voldoende frisheid. Perfect in balans

Ventisquero Grey Sauvignon Blanc
€ 16,97

Ventisquero Grey Sauvignon Blanc

Frisse witte wijn met veel aroma en body. In de geur en in de mond veel frisheid met citrus, groene peper en mineraliteit en heerlijke aangename zuren in de afdronk. Een Sauvignon Blanc met bewaarpotentie.

Ventisquero Grey Chardonnay
€ 16,97

Ventisquero Grey Chardonnay

Veel rijp fruit in de geur en smaak met tonen van mango, papaja en ananas. Verder ook wat citrus. Door de houtrijping ook bescheiden vanilletonen en gedroogd fruit. Veel structuur en prachtig in balans door de verfrissende zuren.

Ventisquero Grey Pinot Noir
€ 16,97

Ventisquero Grey Pinot Noir

Deze wijn kenmerkt zich door een fantastische balans tussen fruit als aardbeien, kersen en zwarte bessen enerzijds en het Frans eikenhout (12 maanden, deels in nieuw en deels in gebruikt hout) anderzijds. Een zeer complexe wijn. Veel mooier worden ze niet.

Ventisquero Grey GCM
€ 16,97

Ventisquero Grey GCM

In de neus zijn er vooral tonen van rijp rood fruit en cassis te herkennen maar ook wat aardse tonen en peper komen naar voren. Rijk en complex van smaak.

Ventisquero Reserva Pais Moscatel
€ 9,97

Ventisquero Reserva Pais Moscatel

Bekroond met: Eervolle vermelding Wijnconcours 2018

Robijnrood van kleur. In de geur rozen en zachte tonen van kersen en aardbeien. De wijn is rond, zacht en toegankelijk. De frisse zuren en de zachte tannine geven de wijn voldoende structuur. Mooi in balans

Ventisquero kunnen we een zeer vooruitstrevend wijnbedrijf noemen: een bedrijf dat sinds de oprichting in 1988 de filosofie hanteert om altijd “een stap verder te willen gaan” 

Het eerste oogstjaar was 2001.

Met eigen wijngaarden,

in totaal zo’n 1500 hectare, in de belangrijkste wijngebieden in Chili: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama) is Ventisquero niet alleen vooruitstrevend maar ook belangrijk als referentie voor andere wijnbedrijven.

Modern betekent ook dat er op een duurzame en milieuvriendelijke manier wordt gewerkt, door onder andere het watergebruik sterk te beperken, CO2 uitstoot van het transport te compenseren en de natuurlijke omgeving bij nieuwe aanplant zoveel mogelijk in tact te laten. Dit heeft geleid tot certificering als “Sustainable Wine of Chile” voor alle wijngaarden. Ventisquero is het eerste Chileense wijnhuis wat daarin geslaagd is.

Verder is Ventisquero vooral ook een familiebedrijf in het bezit van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succes begon in de kippen. 

De wijnen van Ventisquero zijn als volgt ingedeeld:

Ventisquero Clasico

In elke fles komen de typische kenmerken van de beste wijngebieden tot uitdrukking. Zoals bijvoorbeeld  de Ventisquero Clasico Sauvignon Blanc, Clasico Merlot of de Ventisquero Clasico Syrah.

Ventisquero Reserva

Eerbetoon aan de Andes, schitterende wijnen uit de Casablanca Vallei (Sauvignon Blanc Chardonnay en Pinot Noir). Uit de Maule Vallei komt de Pais Moscatel, in het Wijnconcours najaar 2018, van de Perswijn, nog onderscheiden met een eervolle vermelding!

Uit de Maipo Vallei komen de Merlot, Cabernet Sauvignon en de Ventisquero Reserva Syrah. De Carmenere komt uit de Colchagua Vallei. 

Ventisquero Grey

Vernoemd naar een gletsjer. Wijnen afkomstig van een perceel in een wijngaard. Wijnen met terroir dus! Handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Zes premium wijnen van twee topwijnmakers; Felipe Tosso, in 2012 uitgeroepen tot beste wijnmaker van Chili, en Australiër John Duval, voormalig hoofd wijnmaker van Penfolds en onder andere 16 jaar verantwoordelijk voor de beroemdste wijn van Australië, Penfolds Grange. 

De Grey wijnen hebben inmiddels 21 verschillende gouden medailles ontvangen in diverse wijncompetities over de hele wereld. Grey is er in: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah en GCM (Grenache, Carignan en Mataro) 

Ventisquero produceert verder wijnen van een wijngaard: onder de noemer Queulat en Icoon wijnen zoals Heru, Vertice, Pangea en Enclave.

Voor iedere wijndrinker en voor elk moment is er een geschikte Ventisquero wijn beschikbaar.