Zolo Viognier

€ 9,99

"Zolo is the most awarded brand in Argentina". (2010 Viñas, Bodegas & Vinos de Argentina). "Top Value", "Savy Shopper"," Great Value" Wine Spectator. Kortom:

ZOLO: De meest onderscheiden wijn in Argentinië!

De Zolo wijnen worden gemaakt door Fincas Patagonicas gelegen in Mendoza, Argentinië's grootste wijnstreek. Deze streek ligt in het oosten van het land en veel van de beste Argentijnse wijnen zijn uit dit gebied afkomstig. Eigenares van het bedrijf is Dr Patricia Ortiz. Haar motto is heel simpel: De beste wijnen van Argentinië maken!
De naam Zolo komt voort uit het feit dat Patricia het grootste deel van de week in Mendoza aan het werk is en haar man alleen/ Zolo in Buenos Aires achterlaat.

De wijnmakerij van Zolo geldt als één van de meest geavanceerde in heel Argentinië. Alles staat hier in het teken van kwaliteit. Zolo selecteert zijn druiven van eigen wijngaarden, die bij de beste van de Mendoza horen. De druiven worden met de hand geplukt en tweemaal geselecteerd. Vervolgens rijpen, de wijnen die hier voor in aanmerking komen, ook deze Viognier, op de beste kwaliteit eikenhouten vaten. De wijngaarden worden op basis van duurzame principes bewerkt.

De Château Pétrus connectie.
Sinds een aantal jaar werkt Zolo wijnmaker Fabian de Valenzuela samen met Jean-Claude Berrouet. Deze legendarische wijnmaker is meer dan 40 jaar lang verantwoordelijk geweest voor een van de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld: Château Pétrus. Jean-Claude zijn expertise en ervaring zorgen ervoor dat de Zolo wijnen nog beter worden.

Kortom: een alom gewaardeerde en bekroonde wijn (ook door de schrijvende wijnpers in Nederland (Perswijn)).

Serveertemperatuur: 10 graden

Bewaren: 2-3 jaar

Smaakprofiel: Droog, Rijk & Rond

Biologisch: Nee

Past goed bij: Hoofdgerecht, Vegetarische gerechten, Gevogelte, Vis, , , , , ,

Land: Argentinië

Druif: Viognier

Oogstjaar 2016


terug

Laatst bekeken

Er zijn geen producten aanwezig in deze categorie.